Guide til bolig selvsalg

guide til bolig selvsalg, bolig selvsalg Spar ejendomsmægleren når du skal sælge din bolig

Du kan spare mellem 40.000 kr. og 140.000 kr. ved at sælge din bolig selv. Det sparede ejendomsmæglersalær kan du anvende til at reducere prisen og derved få et hurtigere salg. Bolig selvsalg kræver lidt benarbejde, men det kan godt betale sig. En boligadvokat kan hjælpe med papirarbejdet, men ansvaret for at fremvise og annoncere boligen vil være din egen.

 

Følg denne guide til bolig selvsalg 

To do liste

 1. Start med at finde dine gamle boligdokumenter frem fra skuffen.
 2. Bør boligen opfriskes? Huller lappes, males, udskiftes, udsmides. Sørg for at boligen er ryddelig, enkel og præsentabel.
 3. Bestil boligfotograf. Horisontfoto.dk tager professionelle boligfotos både ude og inde med blå himmel garanti, laver en 2D plantegning samt kan levere annoncetekst. Der er mulighed for dronefotos samt en boligvideo til f.eks. facebook.
 4. Kontakt kommunen eller tinglysningskontor og skaf tingbogsattest, ejendomsrapport, ejendomsskattebillet, restgældsoplysninger, matrikelkort og BBR ejermeddelelse.  Boligadvokaten kan også sørge for dette mod betaling.
 5. Bestil en samlet pakke med tilstandsrapport, energirapport og eller installationsrapport hos f.eks Energihuset danmark, Botjek eller Faktum. Rapporten gælder kun for 6 måneder.
 6. Hav et tilbud med en basis ejerskifteforsikring liggende klar før fremvisning f.eks via Alka
 7. Sæt boligens minimumspris og vurder en skarp salgspris (se kvm pris for området via Bolisiden.dk og sammenlign med huse til salg i området. Se fordele og ulemper ved jeres bolig, beliggenhed fra 1-5, skoler, naboer, trafik.

Annoncering

 1. Lav en boligannonce (udkast kan evt. bestilles hos horisontfoto.dk)
 2. Lav et TIL SALG skilt – Skriv telefonnummer og e-mail eller bestil et professionelt skilt via Horisontfoto.dk
 3. Kontakt denne boligadvokat for udførelse af dokumenter. Denne advokat er en af få advokater som tilbyder annoncering via Boligsiden.dk
 4. Meget populære boliger kan måske sælges via gratis annoncering på Facebook og Instagram eller via DBA – Alle andre boliger kræver annoncering på Boliga.dk og måske på Boligsiden.dk via boligadvokat.
 5. Fremvis boligen og hold åbent hus via skiltning eller via Facebook.  En uvildig fremviser kan bestilles via Horisontfoto.dk

Udgifter – guide til bolig selvsalg

Dine samlede udgifter ved bolig selvsalg til egen funden køber eller familie 10.000 – 35.000 kr.

Dine samlede udgifter ved selvsalg via boligadvokat inklusiv annoncering 25.000 – 45.000 kr. Advokat honorar uden annoncering 6 -12.000 kr

Boligfotograf

Flotte billeder kan virkeligt booste dit salg. (se billede eksempler)

Ved at bestille en uafhængig professionel boligfotograf, betaler du ikke både til ejendomsmægleren,  fotobureauet og fotografen. Du sparer penge, får de samme services og mere fleksibilitet ved at bestille en boligfotograf direkte.  Modsat mæglerens billeder, kan alle fotos samt plantegning beholdes og eventuelt anvendes igen såfremt boligen ikke bliver solgt med det samme, uden at du skal betale 5000 kr igen. Pris for fotopakke fra 1299 kr. afhængig af boligen størrelse og services.

dokumenter boligsalg - horisontfoto

Offentlige dokumenter

Fås via kommunen eller tinglysningskontoret og koster 500 kr. En ejendomsmægler tager 1500 kr.

Tingbogsattest 175 kr. Ejendomsdatarapport 325 kr. Ejendomsskattebillet       0 kr, Restgældsoplysninger 0 kr, Matrikelkort 0 kr, BBR-ejermeddelelse 0 kr

tilstandsrapport, boligsyn, tilsynsmand bolig,

Tilstandsrapport og elinstallationsrapport

Få rapporterne udarbejdet. Du kan få en samlerabat for alle 3 rapporter for under 8.000 kr.

boligadvokat

Boligadvokat honorar

Papirarbejdet 6 – 12.000 kr.

Honorarets størrelse afhænger først og fremmest af arbejdets omfang og ejendommens pris og om du selv fremskaffer relevante dokumenter. Få fra start en klar aftale med advokaten om prisen, som nemt kan svinge mellem 6.000 kroner og 12.000 kroner inklusiv moms. OBS! Det er ikke alle boligadvokater som tilbyder annoncering på Boligsiden.dk

selvsalg af bolig, bolig selvsalg, guide til bolig selvsalg, spar ejendomsmæglersalæret, salg uden ejendomsmægler, billig boligsalg, billig ejendomsmægler, spar ved hussalg, tjen penge på boligsalg, guide til bolig salg, klargøringsguide til boligsalg, hvilken ejendomsmægler, bedste ejendomsmægler,
Figuren fås hos gaven.shop

Markedsføring og annoncering

Facebook, Instagram, mv. 0 kr.

Boliga ca. 700 kr. mdl. eller ca. 4200 kr per 6 mdr

Boligsiden måske 1500 kr. per kvartal. hvilket koster mægleren eller boligadvokaten et par hundrede per kvartal (prisen er 3500 kr via en ejendomsmægler)

indfrielse af boliglån

Indfrielse af realkreditlån og pantebreve

Typisk 3 – 6000 kr. via en ofte gratis deponeringskonto i egen bank –Penge fra køber frigives når skødet er tinglyst uden anmærkninger. Banken indfrier realkreditlån hvorefter eventuel overskud frigives til sælger.

indfrielse af boliglån

Ejerskifteforsikring

Normalt deler sælger og køber udgiften for basisprisen. Ejerskifteforsikring kan koste 8.000 – 25.000 kr. (typisk 7.500 kr for sælger)

En ejerskifteforsikring er ikke noget krav. Den sikrer sælger og køber nogle år frem, hvis der er fejl og mangler, som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten og el-installationsrapporten.

Prisen på en ejerskifteforsikring varierer med husets alder, størrelse og dækningens varighed, men svinger også fra selskab til selskab.

Sælger indhenter på baggrund af rapporterne selv et tilbud fra et forsikringsselskab og skal kun betale halvdelen af tilbudsprisen – også selv om køber vælger at tegne en dyrere forsikring. Vælger køber at undlade at tegne forsikring, skal sælger ikke betale. Rådfør da med advokaten.

indfrielse af boliglån

Betaling af tinglysning og skøde er afhængig af geografisk placering

Ligger ejendommen vest for Storebælt deles tinglysningsafgiften på skødet ofte mellem køber og sælger med halvdelen til hver. Ligger ejendommen øst for Storebælt, er det fast praksis, at køber betaler alle omkostningerne ved skødets tinglysning.

Tips til guide til bolig selvsalg.

Sæt en knivskarp udbudspris eller reducer eventuelt prisen med det halve eller hele det sparede mæglersalær og få et hurtigt salg.

Vær realistisk og pas på med at sætte prisen for højt, sammenlign med andre boliger til salg i området og de reelle priser på solgte boliger. – vurder om din bolig skiller sig ud fra de andre boliger i området. Det kan for eksempel være, hvis din bolig har en god beliggenhed eller er i bedre stand.

Lav en spændende annonce

Annoncen er købers første møde med din bolig, sørg for, at den tager sig godt ud. Inden der tages billeder af boligen, skal du sørge for at rydde op og gøre boligen indbydende. Fjern rodet, som f.eks. pilleglas, tandbørster, fjernbetjeninger, gamle håndklæder, vasketøj, madvarer og skjul løse ledninger. Sørg for at alt lys inklusiv lys i emhætten samt stearinlys er tændt og at dørene åbne samt persienner er oppe, så boligen fremstår så lys som muligt. Det er uhyre vigtigt, at billederne er af god kvalitet. Find derfor en professionel boligfotograf til opgaven. Skriv en god beskrivelse af din bolig og lokalområdet.

Indhent dokumentation og fremstå professionel

Indhent relevant dokumentation. Nogle af informationerne kan du med fordel skrive direkte ind i salgsannoncen, så den ser mere professionel ud. Det er vigtigt, at de økonomiske oplysninger står tydeligt i annoncen. Hav dokumentation klar til når køberne henvender sig. Relevant dokumentation er BBR-meddelelse, tingbogsattest, tilstandsrapport og energimærke samt dokumenter om eventuelle servitutter og tilbud om ejerskifteforsikring. BEMÆRK at en max 6 måneders gammel tilstandsrapport samt et tilbud på en basis ejerskifteforsikring som deles med køber skal tilbydes køber før en handel for at undgå ansvar for fejl på boligen i fremtiden. Sker via boligadvokaten.

Vær fleksibel med fremvisningen

Det en god ide, at du efterkommer interesserede køberes ønske om at se boligen. Besvar henvendelser hurtigt og vær imødekommende også ved fremvisningen; vis rundt, svar på spørgsmål og træk dig så tilbage og lad de interesserede købere se sig om på egen hånd. Sørg for at notere navn, email-adresse og telefonnummer på potentielle købere, så du kan kontakte dem senere i forløbet. Vil du ikke selv vise boligen frem, så book fotografen eller anden ikke involveret part til at åbne og holde øje.

Gør brug af gratis og købte annonceringsmuligheder

På Facebook og Instagram findes der mange grupper, du kan lave et opslag i. Du kan også selv oprette en Facebook-side for din bolig. Fordelen ved at gøre det, fremfor kun at lave et opslag på din egen Facebook-væg, er, at du kan bruge penge på at få boligen vist i newsfeed’et hos folk, der interesserer sig for boliger og som bor inden for en bestemt radius af din bolig. Husk at fortælle dine venner, din familie, dine kolleger og dine naboer om salget og få dem til at dele dit opslag eller din annonce på de sociale medier. Derudover kan du betale for annoncering af boligen via DBA, Boliga eller på Boligsiden via enkelte boligadvokater.

Find din mindstepris

Når en potentiel køber viser interesse og kommer med et bud, er det vigtigt, at du har gjort op med dig selv, hvad din mindstepris er, så du har en ide om, hvor meget du er villig til at forhandle. Køberen vil helt sikkert byde under udbudsprisen. Du må gerne komme med et modbud, men du kan også fastholde din udbudspris. Er der stor interesse for din bolig, har du mulighed for at lave en budrunde blandt de interesserede købere. Hvis du ikke kan blive enig med køberen, så afslut kontakten på en værdig måde. Det kan være, at køber vender tilbage på et senere tidspunkt.

Få professionel hjælp

Sørg for at papirarbejdet er fuldendt. Derfor er det en rigtig god ide at benytte en boligadvokat til at få handlen afsluttet. Advokaten har en ansvarsforsikring og kan udarbejde købsaftalen, indhente alle relevante dokumenter og sørge for, at købesummen bliver frigivet. Det giver både sikkerhed for dig selv og for køberen.

Se priser på boligfotopakke hos horisontfoto.dk. 

Guide til bolig selvsalg for boligsælgere.